Учени от Университета на Уоруик признаха древното лекарство оксимел (смес от мед

...
Учени от Университета на Уоруик признаха древното лекарство оксимел (смес от мед
Коментари Харесай

Убиват бактерии със смес от оцет и мед

Учени от Университета на Уоруик признаха древното лекарство оксимел (смес от мед и оцет) за дейно при лечението на рани. Резултатите от проучването са разказани в списание Microbiology.

По време на работата създателите са употребявали две комбинации с мед: С естествен оцет или с оцетна киселина. Целта на специалистите е била да открият какъв брой ефикасна е сместа срещу микробите, както и дали оцетът има повече антибактериални резултати, в сравнение с единствено оцетната киселина.

Първоначално те изследвали оцет и оцетна киселина поотделно върху бактериален биофилм - система от микроорганизми, която е сложна за заличаване.

Оказало се, че прибавянето на мед с оцет е по-ефективно. Освен това точно натуралният оцет, смесен с мед, убивал огромен брой бактерии.

Особено обещаващи претенденти за по-нататъшни проучвания се оказали оцет от нар, защото той има силни антибактериални свойства. Планирани са бъдещи опити за проучване на механизмите на деяние и най-хубавите дози на комбинациите от мед и оцет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР